Het klinkt zo tegenstrijdig. Je sloopauto op een verantwoorde manier laten afvoeren. Je wilt, om wat voor reden dan ook, van je auto af. Bij het grof vuil zetten mag niet. Milieuregels maken dat je ‘m niet ergens mag parkeren en dan vergeten. En eigenlijk wil je er ook nog wat geld voor hebben. Dan neem je contact op met Sloopservice Nederland. Zij zorgen ervoor dat jouw sloopauto op een veilige, verantwoorde en zo milieuvriendelijk mogelijke manier wordt afgevoerd.

Een sloopauto, maar wat nu?

Stel, je hebt je auto in de prak gereden. Of dusdanige panne dat de kosten van de reparatie boven de waarde van de auto uitkomen. Dan is je auto wettelijk gezien total loss. Je mag er dan niet meer mee rijden. Ook niet om ‘m eigenhandig naar de sloop te brengen. Je kunt dan het best contact opnemen met een bedrijf dat gespecialiseerd is in het afvoeren, demonteren en vrijwaren van sloopauto’s. Je neemt via het contactformulier of telefonisch contact met ze op. Je bespreekt dan de diverse onderdelen van je sloopauto, maar ook het merk, het bouwjaar en het type. Aan de hand van deze informatie wordt bepaald hoeveel ze nog kunnen geven voor je auto. Je hoeft dus niet te betalen voor het laten ophalen van je sloopauto! De volgende stap is het maken van de afspraak. Bij de afspraak krijg je het geld en het vrijwaringsbewijs overhandigd. Dit bewijs kun je opsturen naar je verzekeringsmaatschappij. Zo zorg je dat je niet langer betaalt voor een auto die niet meer in jouw bezit is.
Sloopauto

Wat gebeurt er met mijn sloopauto?

De sloopauto wordt opgeladen op een trailer of autoambulance en vervoerd naar een autosloperij in de omgeving. Daar worden de diverse onderdelen van de auto goed bekeken. De vloeistoffen uit de auto, denk hierbij aan olie, rem- en koelvloeistof, worden op een milieuverantwoorde wijze opgevangen en verwerkt. De andere onderdelen van de sloopauto zullen in veel gevallen hergebruikt worden. Dit is natuurlijk heel goed voor het milieu. Door onderdelen opnieuw te gebruiken hoeven minder onderdelen nieuw gemaakt te worden. Dit scheelt enorm in uitstoot en andere milieuvervuiling. Ook zijn de onderdelen op deze manier voor meer mensen beschikbaar. Doordat ze hergebruikt worden, kunnen de prijzen wat lager blijven dan wanneer er altijd nieuwe onderdelen geplaatst moeten worden. Een sloopauto kan er daardoor voor zorgen dat diverse andere auto’s veilig kunnen blijven rijden. Een soort donorcodicil, maar dan voor auto’s!