Een beter milieu begint bij jezelf. Het klinkt als een cliché, maar het is ook echt waar. Een puincontainer huren kan hier al aan bijdragen. Je kiest de juiste puincontainer voor jouw puin of afval en zorgt er daarmee voor dat ook grote hoeveelheden afval gescheiden worden ingezameld.

Een puincontainer huren voor puin

Bij puin denk je natuurlijk al gauw aan materiaal dat vrijkomt bij het slopen van een muur of compleet gebouw. In veel gevallen gaat het daarbij om zogenaamd schoon puin. Hiervoor kun je een puincontainer huren. Je moet, ook bij het afvoeren van schoon puin goed controleren dat je alleen écht schoon puin in de puincontainer doet. Voorbeelden van schoon puin zijn: bakstenen, dakpannen, tegels, (gewapend) beton, schoon grind (dus geen dakgrind) en gips. Sommige materialen lijken op schoon puin, maar zijn dat niet. Hiervoor moet je een andere puincontainer huren. Denk dan aan: gasbeton, asbest of asbestverdacht materiaal, dakgrind, grond, asfalt, dakmateriaal met teerresten en andere materialen dan steenachtig materiaal. Helemaal voor het afvoeren van asbest of asbestverdacht materiaal wordt aangeraden om contact op te nemen met de klantenservice van afval.nl. Zorg er ook voor dat je de container tot niet meer dan 20 cm boven de rand vult. Een te volle container kan niet veilig worden afgevoerd.
Puincontainer huren

Een puincontainer huren voor ander afval?

Dat kan ook. Je kunt bijvoorbeeld specifiek een puincontainer huren voor gemengd dakafval. Wanneer je het bijkeukendak gaat vervangen of een nieuw dak op je schuur of garage wilt, kun je speciaal voor dit doel een puincontainer huren. Je geeft dan bij het maken van de huuropdracht goed aan wat voor afval je wilt afvoeren. In een puincontainer voor gemengd dakafval mag je diverse materialen plaatsen. Bijvoorbeeld: dakgrind, dakleer teerhoudend en bitumeus, aanklevend materiaal (zoals isolatie) en hout en/of overige bouwafval. Je kunt dus je complete dak afvoeren in een container.

Voor hoe lang kan ik een puincontainer huren?

Je huurt een puincontainer in principe voor 3 maanden. Heb je na die tijd nog een nieuwe container nodig of ben je juist eerder klaar met de klus? Geen enkel probleem. Door in te loggen met je eigen account, kun je zelf afspraken maken met betrekking tot het ophalen of omruilen van je puincontainer. Een puincontainer huren wordt zo erg aantrekkelijk gemaakt. Wanneer je een puincontainer wilt omruilen (omdat deze vol is, omdat je ook nog ander materiaal wilt afvoeren of gewoon omdat je klus nog niet klaar is), kun je ook de nieuwe puincontainer weer 3 maanden huurvrij laten staan. Wanneer je besluit dat je nog nèt even meer tijd nodig hebt met de huidige container, dan kun je deze laten staan door een periode bij te boeken.

Advies nodig over een puincontainer huren?

Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Je kunt dan gemakkelijk contact opnemen met de klantenservice van afval.nl. Zij kunnen je adviseren over het huren van diverse containers voor diverse materialen. Ook kunnen zij, samen met jou, inschatten welke maat puincontainer voor jouw klus het meest geschikt is. De klantenservice is gemakkelijk te bereiken via mail, telefoon en zelfs via live chat.