Om te weten wat je precies kan hebben aan biotechnologie is het natuurlijk belangrijk om eerst te begrijpen wat het precies inhoudt. Biotechnologie gaat over het onderzoeken van organismes. Met deze onderzoeken kunnen bijvoorbeeld medicijnen worden ontwikkeld ziektes om ziektes weerstand te bieden. Een goed voorbeeld waarin biotechnologie goed werd gebruikt was bij de het verhaal van de biggendiarree. De biggendiarree was jaren geleden een groot probleem voor veel boeren. Deze biggen waren namelijk ziek en op deze manier konden ze geen voedsel meer opleveren. Dankzij biotech is er uiteindelijk een medicijn ontwikkeld om dit probleem te verhelpen. De biotech heeft op deze manier gigantisch veel economische schade kunnen voorkomen. In deze blog zal worden uitgelegd wat wij als samenleving nog meer hebben aan de biotech.

Biotechnologie om onderzoek te doen naar voedsel

Met behulp van biotechnologie is het mogelijk om voedsel zo wijzigen dat het bijvoorbeeld weerbaarder is tegen insecten. Dit scheelt de boeren niet alleen tijd en geld, het opent ook veel nieuwe mogelijkheden. Denk maar eens aan mais dat overal groeit of andere voedingsmiddelen. Op deze manier kun je honger in de wereld op een wetenschappelijke manier uit de wereld hebben. Natuurlijk is het streven om “het” plantje te vinden dat overal kan groeien, niks nodig heeft en voedzaam is. Toch is het belangrijk om voor die tijd ook stil te staan bij wat de biotechnologie al voor elkaar heeft gekregen. Een goed voorbeeld is hierin de sojaboon. Deze boon werd vroeger nog geplaagd door insecten die de boon opaten voordat het verwerkt kon worden. Nu is het niet meer uit de supermarkt te denken. Echter was het vroeger heel moeilijk om aan te komen. Dankzij de biotechnologie is een nu onmisbaar product toch nog voor een betaalbare prijs op de markt gekomen.

Bio onderzoeken tegen de hongersnood in derdewereldlanden

Biotechnologie kan voedsel dus zo aanpassen dat het zich weerbaarder kan maken tegen insecten zoals u eerder heeft gelezen. Deze technologie kan ook heel goed helpen om in derdewereldlanden te zorgen voor genoeg eten. Denk maar eens aan een genetisch modificeerde zalm die tot drie keer zo zwaar kan worden en veel sneller groeit. Op deze manier kun je een arm vissersdorpje in een derdewereldland het best helpen tegen honger. Natuurlijk dient de veiligheid van het consumeren van het aangepaste voedsel altijd bewaakt te worden.